Selv om der er lidt tid endnu - ja... så nærmer påsken sig. Og hvad med, at lave dine egne påskeæg. I år har jeg tænkt mig at prøve - at lave mine egne chokoladeskaller. Jeg vil købe noget rigtig godt chokolade - og så kaste mig ud i opgaven. Og når jeg forhåbentlig har fremstillet nogle flotte skaller - vil jeg fylde dem med alskens herligheder - og forære dem som påskeæg - til familie og venner. Uhhh - hvor jeg glæder mig til, at komme igang.
Til fomålet - vil jeg bruge disse fine gamle franske chokolade støbeforme i jern. Netop hjemkommet fra Frankrig - og naturligvis også - til salg i shoppen :)
Hvis du skulle have lyst til også selv, at lave dine egne chokoladeskaller - får du lige fremgangsmåden her:
Inden du går igang - skal du sørge for at formene er helt rene. Fyld formene med temperet smeltet chokolade. Husk, at du skal smelte chokoladen - over et vandbad. Skrab herefter overfløding chokolade væk fra kanterne. Bank derefter formen i bordet, så chokoladen sætter sig tæt til formen, og eventuelle luftbobler bliver slået ud af chokoladen. Vend så formen om og bank overflødig chokolade ud - og gentag herefter proceduren med - at skrabe overflødig chokolade væk fra kanterne. Stil formen med bunden i vejret - 5 min. i køleskab. Når chokoladen er størknet slås skallerne ud af formen. Du kan evt. smelte lidt chokolade og "lime" 2 skaller sammen.
Jeg glæder mig som sagt - til at prøve - og det gør resten af familien også :) :) :)
Chokoladehilsner og

2 kommentarer:
Hvornår var det, du skulle lave æg?????????????
Jeg melder mig frivilligt som 1. prøvesmager :-D
God lørdag
Birgitte
Det går fort mot påske nå. :) Så herlige former, og sjokoladen så fantastisk god ut. ♥
Klem Anette :)
Send en kommentar